A tenyésztők kézikönyve

Tenyésztés

Fedeztetés

A lovak 2 éves és 6 hónapos korukat követően szaporodhatnak.

A csődörök esetében:

  • Adj legfeljebb 300 nyilvános fedeztetési ajánlatokat naponta.
  • Adj lefoglalt ajánlatot egy adott kancára, beleértve az egyik saját kancádat is.

A kancák esetében:

  • Válassz a nyilvános fedeztetések közül.
  • Fogadj el egy lefoglalt ajánlatot, beleértve az egyik saját csődörödet is.

A fedeztetés ára 500 equus és 7.500 equus között van, hacsak nem a saját csődörödről van szó.

Emellett ne feledkezz meg az állatorvosi költségekről 100 equus és 2.500 equus összeg között, az Equustartalékaidtól függően.

Vemhesség

A vemhesség 12 hónapig tart. A 8. hónaptól kezdve 50 Equusért kérhetsz egy ultrahang vizsgálatot, hogy előre megtudd a csikó nemét, fajtáját és szőrzetét. Amikor eléri ezt a szintet, a kanca csak küldetéseket hajthat végre. A vemhesség 12. hónapjában ki kell hívnod az állatorvost, és biztosítanod kell, hogy kancád egy lovardában panziózzon. Ha nem hívod ki az állatorvost, elveszíted a csikót.

Amikor a csikó megszületik, nevet adhatsz neki és megkezdheted a gondozását. Amikor 6 hónapos korában elválasztod az anyjától, be kell íratnod egy lovardába.

Az ellés az egyetlen olyan esemény, mely éjfél után is megtörténhet a ló napirendjében.

Ne feledd, hogy nem feltétlenül előnyös például egy olyan kancát, amely a díjlovaglásban jeleskedik, egy olyan lóval fedeztetni, amelynek a gyorsaság az erőssége. Az így született csikó nem feltétlenül lesz ügyesebb mindkét képességben. Ezért tehát jobb egymáshoz közelebbi fajtákat keresztezni.

Az ellés nagyon megerőltető élmény a kancák számára, mint ahogy a fedeztetés is a csődöröknek. Mindkét esemény 25% energiát emészt fel a lovaktól. Legalább 10 hónapnak kell eltelnie az ellés és egy újabb fedeztetés között.

Herélt lovak

Kiherélheted a 2 és fél és 6 év közötti mén lovaidat. Lovadból herélt ló lesz. Nem fog tudni szaporodni, de kap egy bónuszt (állóképesség: +8, gyorsaság: +8, díjlovaglás: +4). Egy ló kiherélése legalább két órát vesz igénybe.

Megjegyzendő, hogy a herélt lovak nem kaphatják meg Zeusz villámát, és a kasztrálás vissza nem fordítható.

A csikó

Az ellés simán ment és a csikó megszületett. Fajtáját az határozza meg, hogy ősei többsége milyen fajta volt, ha azok nem tiszta-vérűek. Szőrzete véletlenszerűen kerül kiválasztásra a csikó fajtáján belül megengedett szőrzetek közül.

Csikód kapacitása szülei genetikai tulajdonságaitól függ, de attól is, hogy milyen tréninget kapnak és milyen eredményeket érnek el a versenyeken.

A létrehozott csikók anyjukkal maradnak 6 hónapos korukig a bokszukban. Ezen idő alatt nem kell panzióztatni őket, és kizárólag anyatejet isznak.

Unikornisok

Az unikornisok nagyon ritkák és ugyanúgy szaporodnak, mint a rendes lovak.

A tenyésztés csak egyező fajtájú unikornisok között lehetséges. Ezt követően egy kis szerencsére lesz szükséged egy unikornis csikó tenyésztéséhez.

Minden nap 2 unikornis fedeztetést aktiválhatsz, melyet bármikor kedved szerint tehetsz meg. A ciklus akkor aktiválódik, amikor fedeztetsz egy nőstény unikornist, mihelyt ezt megerősíted. Attól a pillanattól 60 másodperc áll rendelkezésedre a többi fedeztetni kívánt nőstény unikornis fedeztetésére.

Amikor felhasználtad mindkét fedeztetési ciklusodat, meg kell várnod a következő napot (a napi frissítés után), hogy ismét fedeztethesd unikornisaidat.

Ne feledd, egy unikornist csak fogantatása vagy legutóbbi fedeztetése után legalább 10 órával lehet újra fedeztetni!Ezért tanácsos a ciklusok között több időt hagyni.

Szamarak

A szamarak életük során csak háromszor tudnak szaporodni, és csak egy másik szamárral. Ez az egyetlen faj, melynek genetikai potenciálja generációnként csökken.
Amikor egy csődör szamár eladásra kerül, a még el nem fogadott fedeztetési ajánlatai törlődnek.

Igáslovak

Az igáslovak életük során csak háromszor fedeztethetők, és csak egy másik igáslóval.

Amikor egy mén igásló eladásra kerül, a függőben levő, még el nem fogadott fedeztetési ajánlatok törlésre kerülnek.