A tenyésztők kézikönyve

A verseny

Amikor lovad eléri a 3 éves kort, megkezdheti a versenyzést! Ahhoz, hogy lovad versenyezhessen, szakosítanod kell valamelyik versenyágban és adnod kell neki egy szakágra jellemző nyeregalátétet, egy nyerget és egy kantárt.

A versenyek segítségével pénzt kereshetsz sikereidtől függően, de lovaid képességét is fejlesztheted. Mivel potenciáljuk nem végtelen, eljön majd az idő, amikor lovad már nem tud tovább fejlődni a versenyeken.

Minden verseny egy nehézségi fokkal rendelkezik, amely meghatározza a minimális és maximális képességi szintet, amellyel a lovak hozzáférhetnek, a versenyágtól függetlenül. A lovardák határozzák meg a kívánt nehézségi fokot a versenyekhez.

A kezdetben a lovak kizárólag olyan versenyekhez férnek hozzá, amelyek 20-nál kevesebb győzelemmel rendelkeznek. Ha elérik a 20 győzelmet, a függőben lévő versenyregisztrációk törlésre kerülnek. Ezt követően nagyobb presztízsű versenyekhez kapnak hozzáférést.

Egy versenyre nem nevezhetsz 2 vagy több lovat istállódból.

Minden ló profiloldalán, egyéb információk mellett, találsz egy összegzést lovad versenygyőzelmeiről és eredményeiről.

Angol stílusú versenyek

Az Angol stílusú versenyek olyan lovak számára vannak fenntartva, melyeknek specialitásuk az Angol lovaglás és rendelkeznek egy angol kantárral és nyereggel. 4 fajta verseny létezik:

A galopp és ügetési gyorsasági versenyek a korlátozottak a lovak galoppszintje alapján a galoppversenyeken, és az ügetésszint alapján az ügetési versenyeknél. A lovaknak jó sebességre és díjlovaglási képességre is szükségük van, ha azt szeretnéd, hogy bajnokok legyenek.

A terepverseny kiváló állóképességet, valamint jó ugróképességet és vezethetőséget igénylő versenyszám. A regisztráció az állóképesség szintjéhez kötött.

A díjugratás kiemelkedő ugróképességet és rugalmasságot igénylő versenyszám. Mivel ezek a versenyek időre mennek, egy díjugrató lónak is a lehető leggyorsabban kell teljesítenie az akadályokat. A regisztráció az ugrási szinthez kötött. A díjugrató versenyeken a lovak hibákat véthetnek, amelyek másodpercekkel növelik a végső pontszámukat.

A díjlovaglási versenyek figyelembe veszik a lovak testtartását (pl. a galopp és az ügetés során), valamint a díjlovaglási képességeiket. A regisztráció a díjlovaglás szintjéhez kötött. Időnként egy ló kivételesen jól teljesít, így növeli a pontszámot, és 100 Equus bónuszt ad.

Western stílusú versenyek

A Western stílusú versenyek olyan lovak számára vannak fenntartva, melyeknek specialitásuk a Western lovaglás és rendelkeznek egy western kantárral és nyereggel. 5 fajta verseny létezik:

A hordókerülő verseny egy időzített verseny, amely gyorsaságot, állóképességet és galoppot igényel. A cél a lehető leggyorsabb cikázás a három hordó körül, anélkül, hogy felborítanád azokat. A regisztráció sebességhez kötött.

A cutting versenyszám, amelyhez magas állóképesség és sebesség szükséges, célja, hogy egy borjút megfelelően terelj. Emellett magas szintű díjlovaglást is igényel. A regisztráció az állóképesség szintjéhez kötött.

A reining egy díjlovaglási műfaj, amely galoppozás közben zajlik. Magas állóképességre is szükség van hozzá. A regisztráció a galopp szintjéhez kötött.

 

A western pleasure egy műfaj, amelyhez kimagasló ügetési képességre van szükség, valamint rugalmasságra és állóképességre. A regisztráció az ügetés szintjéhez kötött. A lovak hibákat véthetnek, amelyek másodpercekkel növelik a végső pontszámukat.

A trail class a díjlovaglás western megfelelője az angliai lovaglásban. A trail class lovaknak kiváló díjlovaglási képességre van szüksége. Emellett a remek ügetés és ugrás is fontos. A regisztráció a díjlovaglás szintjéhez kötött.

Hangulat

Ne feledd, hogy 60 nap rangidő elérése után a játékban lovad veszíthet hangulatából, ha nem elsőként végez egy versenyen. Ne aggódj, ez a hangulatvesztés könnyen visszaállítható egy kis pihenéssel és néhány csemegével!

Bónuszok

Lovaidnak bónuszokat adhatsz, hogy jobban teljesítsenek a versenyeken. Bizonyos bónuszokat akkor találsz meg, amikor a küldetést teljesít a lovad (például a patakaparó vagy a fésű). Más bónuszokat pedig az áruházban vagy a feketepiacon vásárolhatsz meg. A versenyeredmények kiszámításakor a bónuszokat közvetlenül a képességekhez adjuk, és így befolyásolják a végeredményt.

Az új játékosok a játék kezdetén egy különleges bónuszt kapnak. Ne lepődj meg, ha némelyik ló kiemelkedő teljesítményt nyújt; csak egy apró segítséget kaptak, hogy jól induljon a játékuk!

Versenyek alacsony szintű lovak számára

Egyes versenyeken csak alacsony szintű lovak vehetnek részt. Alacsony szintű lónak az a ló számít, amelyik:

  • kevesebb, mint 20 győzelemmel rendelkezett
  • nem rendelkezik 2310 képességnél többel
  • nem rendelkezik 3250 genetikai potenciál értéknél többel egyik képességben sem

Ezt az értéket minden este újraszámítjuk.