A tenyésztők kézikönyve

A lovad etetése

Méncsikók és kancacsikók

A csikók 6 hónapos korukig anyjukkal maradnak. Ezen idő alatt kizárólag anyjuk tejével táplálkoznak. Ha a lovarda, ahol az anya panziózik rendelkezik répával, a csikó ingyen fogyaszthat néhányat.

A leválasztott csikók csak abrakot ehetnek.Amikor megkezdik a tréninget, adhatsz nekik zabot is. Gondoskodj róla, hogy rendesen táplálkozzanak: ne túl sokat, ne túl keveset.

Felnőtt lovak

Egy felnőtt lónak abrakra és zabra van szüksége. A táplálékmennyiség az elvégzett munka mennyiségétől függ. Ha a táplálék nem megfelelő, lefogyhat, vagy elhízhat, ami az egészség romlásához vezet.
A ló bizonyos mennyiségű abrakot ingyen fogyaszthat, a panziós lovarda legelőinek minőségétől függően. Az évszaktól is függ: télen kevesebb fű van, mint tavasszal.
Néhány lovarda abrakot és zabot is nyújt panziós lovai számára.
Így lovadat teljesen ingyen etetheted meg, ha egy ilyen lovardában szállásolod el.

Súlyproblémák

A játék több alkalommal is figyelmeztet, amennyiben lovad túl kövér vagy túl sovány. Ebben az esetben változtatni kell a gondozásán. Ha túl sovány, a lehető legtöbb táplálékot kell neki adnod. Ellenben, ha túl kövér, ne adj neki enni semmit.

Csemegék

Kedveskedhetsz lovadnak répával, mely az energiáját is segít visszaállítani. Az olyan lovardák, ahol répatermesztés folyik, ingyen szolgáltatnak répát panziós lovaiknak. Válassz lovardát körültekintően!

Más játékosok adhatnak almát lovadnak hangulata növeléséhez.

Takarmánykeverékek

Lovad jó formában tartásához használj takarmánykeverékeket, melyekkel visszanyerhet:

  • 10% energia
  • 10% hangulat
  • 5% egészség

Csak 2 évesnél idősebb lovaknak. Továbbá 25 éves koruk után a lovak nem nyerik vissza egészségüket a takarmánykeveréktől.

Az abrakon, zabon és répán felül egyes lovardák takarmánykeveréket is szolgáltatnak ingyenesen.