A tenyésztők kézikönyve

A lovad panzióztatása

Miután elválasztottad anyjától gyorsan panzióztasd lovadat egy lovardában, hogy le tudd almozni.

Ehhez használd az oldal jobb felső sarkában található linket, hogy megfelelő lovardát választhass. A lovardát ár illetve presztízs alapján választhatod ki. Egy adott játékos neve alapján is kereshetsz lovardát, ha megadod a játékos azonosítóját.

Amikor kiválasztottál egy lovardát, meg kell adnod, mennyi ideig maradjon ott a lovad, majd csupán meg kell erősítened választásod. Természetesen nem muszáj mindegyik lovadat ugyanabban a lovardában panzióztatnod. Sőt, olyan gyakran válthatsz lovardát, amilyen gyakran csak szeretnél.

segítségével meghosszabbíthatod a panziót, mely a befejezés dátuma mellett található lovad oldalán. A lovarda menedzser dönti el, hogy elfogadja, vagy elutasítja kérésedet. Arra is megkérheted a menedzsert, hogy foglaljon le egy bokszot számodra lovardájában.

Lovarda választás

A lovarda választást az alábbiak befolyásolhatják:

  • Boksz méret: minél nagyobb a boksz, annál több hangulatot kap az ott lealmozott ló, amikor felébred.
  • a felhasznált alom minősége: a kancák kevesebb energiát veszítenek ellés közben, ha az alom jó minőségű
  • A lovad által teljesített küldetésekért kapott fizettség: az ár automatikusan kerül kiszámításra a panzós ló presztízsétől függően. (A lovarda olalán megjelő ár a küldetést teljesítő ló tulajdonosának fizetett összeget mutatja.)
  • a legelő presztízs: minél magasabb a legelő presztízse, annál több abrakot tud lovad megenni legelés közben
  • ha van rendelkezésre álló táplálék, például abrak, zab vagy takarmánykeverék: adhatsz ebből lovaidnak anélkül, hogy a saját leltáradat használnád.
  • a panziós lovak számára ingyen rendelkezésére álló felszerelések megléte, ha megfelelő szakosodásuk van
  • Lovarda helyszíne: a képességek kétszer olyan gyorsan fejlődnek a kilovaglások során, ha a lovarda a kilovagláshoz tartozó helyszínen van.

Megvásárolt vagy kilakoltatott lovak esete

Ne felejtsd el ellenőrizni a lovarda profil oldalát, ahol panzióztatni szeretnéd lovadat, a meglepetések elkerülése végett, mivel nem lehetséges a panziózást törölni később. A ló annyi napra marad ott, amennyit kifizettél. Egy esetben van kivétel: amikor egy játékos egy olyan lovat vásárol meg, melynek a panziója már le van foglalva, akkor a vásárlást követő 7 napon belül törölheti a azt.

Ha lovad kilakoltatásra kerül egy lovardából, mert a boksza túlságosan lepusztult vagy a lovarda megszűnt:

  • vagy visszatérítést kapsz a panziózásból hátralevő időért
  • vagy ha visszatérítés nem lehetséges, lovad áthelyezésre kerül egy azonos minőségű bokszba Ow lovardájában a panziózásból hátralevő időre. Ha szeretnéd, az áthelyezést követő 7 napon belül törölheted lovad panzióját.

Egy ló panziójának törlése nem jelenti azt, hogy jogod van visszatérítést kapni.