A tenyésztők kézikönyve

A lovad ideje

A ló napja

A lónak megvan a saját napja, ami különbözik a mi valós napunktól. A nap eseményei a ló lapjának bal oldalán találhatóak. A ló napja reggel 8-kor kezdődik, amikor felébred. Ezután minden tevékenység, melyet a lóval elvégeztetsz, meghatározott időt vesz igénybe. Például, az etetés 30 percet vesz igénybe.

Lovadnak éjfél előtt el kell mennie aludni (ló-idő szerint), és ezután a ló már nem tud más tevékenységet folytatni. Az egyetlen kivétel az ellés, ami bármikor megtörténhet. Annak érdekében, hogy a lovad jól karban legyen tartva, küldd el aludni még este 10 előtt.

A nap végén le kell almoztatnod a lovadat. Ehhez egy lovardában kell panzióznia.

A 6 hónaposnál fiatalabb csikókat akkor is le lehet almozni, ha nincsenek regisztrálva egy lovardában.

Öregedés

Amikor lovad nyugovóra tér, automatikusan öregszik az oldal frissítésekor (05:00). Amikor felébred, egy új nap kezdődik. A játékban a lovak 2 hónapot öregszenek valahányszor felébrednek.

Ha nem almoztattad le lovadat, akkor nem fog automatikusan öregedni az éjszaka során. Ez azt jelenti, hogy ha nem játszol, lovad nem öregszik. Ahhoz, hogy még másnap előtt öregítsd, öregedési pontokra van szükséged. Néha találsz ilyet, amikor lovad felébred (megjelenik az előzmények között). Ha nem találsz, vásárolhatsz is öregedési pontokat zsetonjaiddal.

Két olyan tétel van a Feketepiacon, melyek segítségével kikerülheted az öregedési szabályokat:

  • eaujouvence
  • Az élet vize lehetővé teszi, hogy 2 éves korától havi rendszerességgel öregítsd a lovadat
  • brasmorphee
  • A Morpheusz karja lehetővé teszi, hogy 30 éves koráig tetszés szerint öregítsd a lovadat

Az öregedési pontokkal ellentétben, ezen tételeket egy adott lóhoz kell rendelned.

A 25. születésnapja után a lovad megöregszik: egészsége és képességei gyengülnek. Ha jól gondoskodsz róla, akár 35 évig is elélhet. Ha szerzel egy Bölcsek kövét, lovad halhatatlan lesz és képességei soha nem csökkennek.