Lovarda kézikönyve

A lovarda presztízse

Lovardád presztízse egy olyan rangsor, mely annak minőségét mutatja. Minél magasabb a presztízs, annál nagyobb hírnévre tesz szert, és annál több panzióst vonz majd. Ellenőrizd lovardád presztízsét rendszeresen, hogy magasabbra kerülhess a rangsoroláson.

Számos tényezőn múlik, melyek öt főbb kategóriába sorolhatóak.

A lovarda kényelme

Lovardád kényelme a bokszok minőségétől és a panziós lovak számára elérhető szolgáltatásoktól függ. Tehát az alábbiak tartoznak ide:

  • bokszaid mérete
  • az alom minősége
  • zuhany megléte a bokszokban
  • hogy kapnak-e a panziós lovak táplálékot (széna, zab, répa és takarmánykeverék)
  • hogy áll-e felszerelés a panziós lovak rendelkezésére, illetve a felszerelések minősége (nyeregalátét, nyereg, kantár, fülvédő, lábszárvédő)

Legelő presztízs

A panziós lovak legeltetésére alkalmas legelőknek termékenynek kell lenniük, és megfelelő számban kell legyenek.

Lovarda kapacitás

Minél nagyobb a lovardád, annál több lovat tudsz elszállásolni, és annál nagyobb lesz a presztízsed. Az ideális lovardában 100 boksz van (ennél több boksz már nem növeli a presztízst), és legalább 50%-nyi a telítettség.

Panziós lovak képességei

Természetesen a nálad panziózó lovak kihatással vannak lovardád presztízsére. Minden ló legjobb képessége kerül beszámításra, kivéve a speciális lovak esetében.

Versenyek

A lovardád által megtartható 5 verseny kihatással van az összesített lovarda presztízsedre. Mindig ellenőrizd a versenyek által nyújtott presztízst!