Lovarda kézikönyve

A lovad szállása

Bokszonként egy panziós lovat szállásolhatsz el. Az áruházban megvásárolható bokszok száma rangidősségedtől függ a Howrse-on, ami azt jelenti, hogy minden két nap rangidő elérésével egy bokszot vásárolhatsz. Ha azonban saját műhelyedben készíted el ezeket, akkor annyi bokszod lehet, amennyit csak szeretnél.

A bokszok különböző típusú és méretűek. A nagyobb bokszok kényelmesebbek a lovak számára, így jó hangulatban ébrednek.

A boksz minősége a lovardád presztízsének is kulcsfontosságú eleme.

Alom

A bokszokban alomra van szükséged a lovak vagy pónik elszállásolásához. Menj a lovas ellátóba, és vásárolj almot! Ha van alom a készletedben, az a bolt oldal jobb oldalán mutatkozik a raktáradban. Lépj a "Bokszok" oldalra, és válaszd ki a felhasználni kívánt almot; csak olyan almot választhatsz, amiből elegendő van raktáron.

Amikor új bokszot vásárolsz, olyan alommal érkezik, amilyet a lovardádban már használsz.

A bokszokban lévő alom minden használat során elhasználódik. Hét nap elteltével automatikusan eltávolítjuk, amikor a webhely ekkor frissül: 03:00. Ezt követően a raktárkészletben lévő tiszta alommal helyettesítjük. Ha nincs elegendő tiszta almod a raktárkészletedben, a boksz alom nélkül marad, és csökken a lovarda presztízse. Rendszeresen ellenőrizd a raktárkészletedet.

A bokszaidhoz választott alom kihatással van panziós lovaidra. Minél jobb minőségű a bokszban használt alom, annál több energiát szerez a ló, és annál kevesebbet veszít hangulatából, amikor a bokszban tartózkodik.

Javítások

Az elfoglalt bokszaid minden nap 1%-kal használódnak el. Meg kell javítanod ezeket, mielőtt elérnék a 100% elhasználódottságot.

Egy reparer ikon látható a boksz elhasználtsága mellett, és segítségével a boksz megjavítható. A boksz megjavításának ára az elhasználtság mértékétől, a boksz minőségétől és a benne levő fejlesztésektől függ.

Ha nem javítasz meg egy bokszot, akkor a 100% elhasználtság elérésekor az használhatatlanná válik, és a továbbiakban nem számít bele lovardád presztízsébe. Valamint ha panziózik benne egy ló, az kilakoltatásra kerül. Az Equus egyenlegedből levonásra kerül a hátralevő panzióztatás ára, mely a ló tulajdonosának visszatárítésre kerül. Bármikor megjavíthatsz egy bokszot, hogy a panziós lovak visszatérjenek lovardádba.

Lefoglalások

Ha szeretnéd befogadni egy adott játékos lovait, mindössze annyit kell tenned, hogy a „Boksz lefoglalása” linkkel lefoglalsz egy vagy több bokszot.