Segítség a lovardáknak

1 / Hozd létre és igazgasd saját lovardádat

> 1.1 - Általános

centreequestre

Hozz létre és vezess egy lovardát:

 • Panziós lovak fogadásához
 • Legelő biztosításhoz
 • Számos termék termesztéséhez
 • Hasznos tételeket készíts lovardádhoz és tenyészfarmodhoz
 • Versenyeket hozz létre és vezess

Hozzáférést kapsz, ha teljesíted a tanonc tenyésztő célkitűzéseket.

> 1.2 – Helyszín

Egy lovarda létrehozásakor ki kell választanod a lovarda helyszínét. 3 lehetséges helyszín van:
 • Erdő
 • Tengerpart
 • Hegység
Lovardád elhelyezkedésétől függően panziós lovaid gyorsabban fognak fejlődni bizonyos kilovaglások során:
 • Erdei kilovaglás, ha lovardád az erdőben van
 • tengerparti kilovaglás, ha lovardád a tengerparton van
 • Hegyi kilovaglás, ha lovardád a hegységben van
Továbbá minden lovarda helyszín meghatározott természeti készlettel jár, melyeket panziós lovaid által teljesített küldetések segítségével szerezhetsz meg. Ezen készletek segítségével az áruházban kapható legtöbb terméket el tudod magad is készíteni.
HelyszínTermészeti alapanyagok
localisationforetErdőressourceboisFa
localisationmontagneHegységressourceferVas
localisationplageTengerpartressourcesableHomok

> 1.3 – A bolt

A boltban mindent megtalálsz, ami lovardád működéséhez szükséges, a különböző részlegekben:

 • Fejlesztések, ahol olyan tételeket találhatsz, melyek feljavítják a legelők termékenységét, vagy kényelmesebbé teszik bokszaidat.
 • Mezőgazdaság, ahol vetőmagot és műtrágyát vásárolhatsz legelőidhez, ha növényeket szeretnél termeszteni.
 • Készletek, ahol minden hozzávalót megvásárolhatsz a lovardád fenntartásához szükséges tételek elkészítéséhez. Itt vásárolhatsz továbbá almot bokszaidhoz.
 • Táplálék és Felszerelés, ahol táplálékot és felszerelést vásárolhatsz, melyeket azután felkínálhatsz panziós lovaid számára, ahelyett, hogy saját lovaidon használnád ezeket.

Bokszokat, műhelyeket, legelőket és melegházakat arról az oldalról vásárolhatsz, ahol használatra kerülnek. Versenypályákat és borjakat (lovardád specializálódásától függően) a versenyek oldalán vásárolhatsz.

Az áruház oldalon továbbá megtekintheted leltárkészletedet, illetve eladhatsz tételeket, ha akarsz. Nem adhatsz azonban el itt versenypályákat, bokszokat, legelőket, melegházakat, illetve műhelyeket.

> 1.4 – Bokszok

boksz 2**

Bokszonként egy panziós lovat szállásolhatsz el. Az áruházban megvásárolható bokszok száma rangidősségedtől függ a Howrse-on, ami azt jelenti, hogy minden két nap rangidő elérésével egy bokszot vásárolhatsz. Ha azonban saját műhelyedben készíted el ezeket, akkor annyi bokszod lehet, amennyit csak szeretnél.

Számos boksz létezik, különböző méretben. Mivel a nagy bokszok kényelmesebbek a lovak számára, ezek több hangulatot adnak a panziósoknak, amikor felébrednek.
A bokszok minősége a lovarda presztízsét is befolyásolja.

Alom

A bokszokban alomra van szükséged a lovak vagy pónik elszállásolásához. Menj a lovas ellátóba, és vásárolj almot! Ha van alom a készletedben, az a bolt oldal jobb oldalán mutatkozik a raktáradban. Lépj a "Bokszok" oldalra, és válaszd ki a felhasználni kívánt almot; csak olyan almot választhatsz, amiből elegendő van raktáron.

Amikor új bokszot vásárolsz, olyan alommal érkezik, amilyet a lovardádban már használsz.

A panziós lovak által elfoglalt bokszokban minden nap elhasználódik. 7 nap után az almot automatikusan eltávolítjuk a weboldal frissítésekor, 05:00-kor, és tiszta alomra cseréljük ki, ha van elegendő ebből a raktáradban. Ha nincs elegendő almod, akkor bokszaid alom nélkül maradnak, és veszítesz a presztízsedből. Ellenőrizd a készletedet rendszeresen!

A bokszaidhoz választott alom kihatással van panziós lovaidra. Minél jobb minőségű a bokszban használt alom, annál több energiát szerez a ló, és annál kevesebbet veszít hangulatából, amikor a bokszban tartózkodik.

Javítások

Az elfoglalt bokszaid minden nap 1%-kal használódnak el. Meg kell javítanod ezeket, mielőtt elérnék a 100% elhasználódottságot.

Egy reparer ikon látható a boksz elhasználtsága mellett, és segítségével a boksz megjavítható. A boksz megjavításának ára az elhasználtság mértékétől, a boksz minőségétől és a benne levő fejlesztésektől függ.

Ha nem javítasz meg egy bokszot, akkor a 100% elhasználtság elérésekor az használhatatlanná válik, és a továbbiakban nem számít bele lovardád presztízsébe. Valamint ha panziózik benne egy ló, az kilakoltatásra kerül. Az Equus egyenlegedből levonásra kerül a hátralevő panzióztatás ára, mely a ló tulajdonosának visszatárítésre kerül. Bármikor megjavíthatsz egy bokszot, hogy a panziós lovak visszatérjenek lovardádba.

Lefoglalások

Ha szeretnéd befogadni egy adott játékos lovait, mindössze annyit kell tenned, hogy a „Boksz lefoglalása” linkkel lefoglalsz egy vagy több bokszot.

> 1.5 – Legelők

Föld közepes legelő

Legelőket kell vásárolnod a lovarda ellátóból. Ezen legelőket panziós lovaid legeltetésére, illetve mezőgazdasági tevékenységre használhatod. Ez fontos jövedelemforrás. A boltban található legelőknek különböző felszíne van.

A termékenység jelentős szerepet játszik terményeid hozamában. Ez beleszámít profilodon a legelőid minőségébe, melyek megjelennek a lovarda bemutatkozó oldalán, és a termékenyebb legelőre kitett lovak több ingyen takarmányhoz jutnak. Ez utóbbi kihatással van a nálad panzióztatott lovak tulajdonosainak költségeire.

Akár legeltetésre használod földjeidet, akár szarvasmarha tenyésztésre, vagy akár növénytermesztésre, használat közben mindenképpen veszít termékenységéből.Annak érdekében, hogy visszanyerje termőképességét, ugaron kell hagynod.

A legelő termékenysége 1%-kal növekszik minden nap, amikor ugaron van ősszel és tavasszal, 3%-kal nyáron és 0,2%-kal télen. A télire ugaron hagyott legelő csak igen kevéssé növeli termékenységét.

Legelők a panziós lovak számára

A legelő területének meg kell egyeznie a bokszaid számával, annak érdekében, hogy a lovardádban panziózó lovak igényeit ki tudd elégíteni. Például egy 10 boksszal rendelkező lovardának legalább 10 területű legelővel kell rendelkeznie. Ne feledd, hogy ajánlatos több legelővel rendelkezni, hogy termőföldként, vagy ugarként használhasd, ami segít pihentetni a földet a termékenység visszaszerzéséhez.

Mezőgazdaság

6 mezőn termeszthetsz növényeket vagy tenyészthetsz szarvasmarhát egy időben, függetlenül a lovardád vagy a földterületed méretétől.A termeszthető növények fajtája és terméshozama az évszaktól függ.

Ha rendelkezel melegházzal, akkor mostantól minden korlátozás nélkül, bármelyik évszakban azokat a magokat vetheted el, melyeket csak szeretnéd. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell az a terménykorlátozás maximum 6 legelőre – a melegház egy legelőnek számít ebből a szempontból. Mindenesetre almát és zsetonokat nem termeszthetsz a melegházban.

Egy melegház elhasználódása napi 1%-kal növekszik, ha növényeket termelsz benne.

Egy reparer ikon látható a melegház elhasználtsága mellett, és segítségével az megjavítható. A melegház megjavításának ára az elhasználtság mértékétől és méretétől függ. Ha nem javítasz meg egy melegházat, akkor a 100% elhasználtság elérésekor az használhatatlanná válik, és a benne levő növények elpusztulnak. Bármikor megjavíthatsz egy melegházat, hogy használatban tartsd.

Rendelkezésre álló termények
VetőmagÜltetési időTermény érési időtartamAratás
sárgarépa vetőmagSárgarépa vetőmagTavasz9 nap
carotte Sárgarépa
búza vetőmagBúza vetőmagNyár9 nap
sonble Búza
ressourcepaille Szalma
zab vetőmagZab vetőmagTavasz11 nap
avoine Zab
zseton vetőmagZseton vetőmagŐsz30 nap
pass Zseton
alma vetőmagAlma vetőmagŐszAratás minden ősszel
pomme Alma
lenmagLenmagTavasz8 nap
ressourcelin Len alom
lucerna magokLucerna magokNyár7 nap
fourrage Takarmány

Télen nem termeszthetsz semmit, hacsak nincs melegházad. Ha van, akkor bármit termeszthetsz, kivéve almát és zsetont.

Hogy pénzhez juss, eladhatod terményeidet a boltban.

Továbbá:

 • panziós lovaidnak szolgáltathatsz répát, zabot és takarmánykeveréket, hogy több presztízst szerezhess
 • Búza, lenmag és alma felhasználásával készíthetsz takarmánykeveréket
 • használhatsz szalma vagy len almot bokszaidban

Vetőmag elvetése a legelőn:

 • irány a lovarda Áruház és vásárolj neked tetsző vetőmagokat és műtrágyát
 • menj a Legelők oldalra
 • ha az adott legelő használatban van, akkor válaszd ki az 'Ugaron hagyás', majd a 'Növények termesztése' opciót
 • válaszd ki, hogy milyen magokat és műtrágyát szeretnél használni a legelőn
 • érvényesítsd és a növények elkezdenek nőni!

Ne feledd, hogy a trágya használata csökkenti az éréshez szükséges napok számát.

Amikor végeztél a betakarítással, a termőföldnek pihennie kell egy kicsit. A legelőn ezt követően vagy újabb termesztést kezdhetsz, vagy használhatod azt a lovarda lovainak legeltetésére.

Szarvasmarha tenyésztés

Legelőiden teheneket is tenyészthetsz, hogy segítségükkel bőrre tegyél szert. A tehéntenyésztésre illetve növénytermesztésre megengedett mezők száma: 6. Ezért ha például már van 4 legelőd vagy melegházad, ahol növényeket termelsz, akkor nem szánhatsz több, mint 2 legelőt tehén tenyésztésre.

Csakúgy, mint a lovaknak, a teheneknek is fejenként egy hektárra van szükségük. Egy kis méretű legelő 5 hektár, és 5 tehenet tud fenntartani.

Tehéntenyésztéskor 30 nap elteltével tehetsz szert bőrre. Ekkor a legelő ugarrá válik, és újra kezdheted a tehéntenyésztést.

Kétfajta tehén létezik, mindkettő meghatározott bőrhozammal.

> 1.6 – Műhelyek

A műhelyek segítségével mindenféle épületet és tételt készíthetsz lovardád vagy tenyészfarmod számára, természeti alapanyagok és farm termékek kivételével. Lovardád létrehozásakor egy kis műhely már található lesz benne. Később további műhelyeket helyezhetsz el, akár vásárlás útján, vagy saját magad készítheted el a már meglevő műhelyeidben.

Termelés

Az egyidejűleg működtethető műhelyek száma lovardád presztízs értékétől függ:

 • 0% és 20% presztízs között: 1 aktív műhely
 • 20% és 40% presztízs között: 2 aktív műhely
 • 40% és 60% presztízs között: 3 aktív műhely
 • 60% és 80% presztízs között: 4 aktív műhely
 • 80% és 100% presztízs között: 5 aktív műhely

A termelési idő és a szükséges készlet attól függ, milyen tételt szeretnél elkészíteni.

TermelésKészletekIdőtartam
box12 Boksz 1*ressourcebois Fa x 25
ressourcesable Homok x 25
3 óra
box16 Boksz 2**ressourcebois Fa x 500
ressourcesable Homok x 500
2 nap
box18 Boksz 3***ressourcebois Fa x 2500
ressourcesable Homok x 2500
8 nap
atelierpetit Kis műhelyressourcebois Fa x 250
ressourcesable Homok x 250
1 nap
ateliermoyen Közepes műhelyressourcebois Fa x 1250
ressourcesable Homok x 1250
4 nap 4 óra
ateliergrand Nagy műhelyressourcebois Fa x 3750
ressourcesable Homok x 3750
12 nap 12 óra
serrepetite Kis melegházressourcebois Fa x 50
ressourcesable Homok x 50
5 óra
serremoyenne Közepes melegházressourcebois Fa x 250
ressourcesable Homok x 250
20 óra
serregrande Nagy melegházressourcebois Fa x 2000
ressourcesable Homok x 2000
6 nap 12 óra
abreuvoir Itatóvályúressourcefer Vas x 1500
3 nap
douche Zuhanyressourcefer Vas x 2500
5 nap
tracteur Traktorressourcefer Vas x 2500
5 nap
auge Etetővályúressourcefer Vas x 1500
3 nap
brideclassique1x 1* angol kantárressourcefer Vas x 10
ressourcecuir Bőr x 90
5 óra
brideclassique2x 2** angol kantárressourcefer Vas x 20
ressourcecuir Bőr x 180
10 óra
brideclassique3x 3*** angol kantárressourcefer Vas x 80
ressourcecuir Bőr x 720
1 nap 16 óra
selleclassique1x 1* klasszikus nyeregressourcefer Vas x 20
ressourcecuir Bőr x 230
12 óra
selleclassique2x 2** klasszikus nyeregressourcefer Vas x 40
ressourcecuir Bőr x 460
1 nap
selleclassique3x 3*** klasszikus nyeregressourcefer Vas x 160
ressourcecuir Bőr x 1840
4 nap
tapisclassique1x 1* klasszikus nyeregalátétressourcelin Len alom x 20
10 óra
bande1x 1* lábszárvédőressourcelin Len alom x 10
5 óra
bonnet1x 1* fülvédőressourcelin Len alom x 10
5 óra
cloches Pataharangressourcecuir Bőr x 500
1 nap
cravache Lovaglópálcaressourcecuir Bőr x 1000
2 nap
eperons Sarkantyúressourcefer Vas x 1500
3 nap
longe Futószárressourcecuir Bőr x 1250
5 nap
crampons Patkószegressourcefer Vas x 1750
3 nap 12 óra
mash takarmánykeveréksonble Búza x 500
pomme Alma x 200
graineslin Lenmag x 100
12 óra
engraisk 1* műtrágyacrottin Lótrágya x 200
6 óra
engraissadechir 2** műtrágyacrottin Lótrágya x 400
12 óra
engraisfumier Trágyacrottin Lótrágya x 600
ressourcepaille Szalma x 200
1 nap 12 óra
bridewestern1x 1* Western kantárressourcefer Vas x 10
ressourcecuir Bőr x 90
5 óra
bridewestern2x 2** Western kantárressourcefer Vas x 20
ressourcecuir Bőr x 180
10 óra
bridewestern3x 3*** Western kantárressourcefer Vas x 80
ressourcecuir Bőr x 720
1 nap 16 óra
sellewestern1x 1* Western nyeregressourcefer Vas x 20
ressourcecuir Bőr x 230
12 óra
sellewestern2x 2** Western nyeregressourcefer Vas x 40
ressourcecuir Bőr x 460
1 nap
sellewestern3x 3*** Western nyeregressourcefer Vas x 160
ressourcecuir Bőr x 1840
4 nap
tapiswestern1x 1* Western nyeregalátétressourcelin Len alom x 20
10 óra
Javítások

Egy műhely elhasználódása naponta 1%-kal növekszik, függetlenül attól, hogy használatban van-e vagy sem.

Egy ikon található a műhely elhasználódása mellett, melynek segítségével megjavíthatod azt. Egy műhely megjavításának ára annak méretétől és az elhasználtság mértékétől függ.

Ha nem javítasz meg egy műhelyt, akkor az 100% elhasználtság elérésekor használhatatlanná válik, és a folyamatban levő termelés elvész. A műhelyt bármikor megjavíthatod, hogy továbbra is használni tudd.

2 / Virágoztasd fel lovardádat

> 2.1 - Panziósok

A panzióztatás ára

Lovardádban fogadhatsz panziós lovakat. A lovak panzióztatásának éjszakánkénti árát lovardád irányításán keresztül szabhatod meg. Ennek az összegnek 20 equus és 200 equus között kell lennie. Azonban, ha saját lovaidat panzióztatod lovardádban, nem kell fizetned, de nincs is ebből bevételed.

Minimális képességi követelmény

Megadhatod a lovardádban panziózó lovak minimum képességhatárát. Ezt lovardád irányításán keresztül teheted meg. Csak a minimum képességhatárt elérő lovak regizstrálhatnak lovardádban. Ne feledd azonban, hogy ez azon tenyésztőkre is vonatkozik, akiknek lefoglaltál egy bokszot. Ha lovuk nem felel meg a minimális követelményeknek, akkor nem regisztrálhatnak lovardádban.

Panzió lejárta

Amikor a panziózás időtartama letelt, a panziós lovak elhagyják a lovardát a napi weboldal frissítést követően, 05:00-kor.

Tartózkodás meghosszabbítása

Ellenőrizd rendszeresen lovardád irányítóközpontját a legújabb hírekért! Itt találhatod a nálad panziózó lovak tenyésztőitől érkező panziózás meghosszabbítási kérelmeket, melyeket tetszés szerint elfogadhatsz vagy elutasíthatsz.

A panziós lovak befolyása lovardád presztízsére

Az elszállásolt lovak természetesen kihatással vannak lovardádra, nem csak mennyiségük, hanem legjobb képességük szerint is.

> 2.2 – Panziósok előnyei

Különböző táplálékokat és lószerszámokat bocsáthatsz panziós lovaid rendelkezésére lovardád irányítóközpontjából.
Amikor ezen termékek valamelyikét rendelkezésre bocsátod, panziós lovaid ingyenesen igénybe vehetik ezeket leltáradból panziózásuk teljes időtartama alatt.
Ahhoz, hogy egy terméket rendelkezésre bocsáss panziós lovaid számára, a bokszaid száma alapján kiszámolt megfelelő mennyiséggel kell rendelkezned ebből leltáradban, és rendszeresen ellenőrizned kell a leltárat ezen mennyiség fenntartásához. Az egyes termékekhez rendelt minimális mennyiséget az irányítóközpont oldalon találod.

TételBokszonként szükséges mennyiség
1* klasszikus nyeregNyereg1
1* angol kantárKantár1
1* klasszikus nyeregalátétNyeregalátét1
1* fülvédőFülvédő1
1* lábszárvédőLábszárvédő1
sárgarépaSárgarépa15
takarmánykeveréktakarmánykeverék15
takarmányTakarmány150
zabZab75

Továbbá ahhoz, hogy egy tétel megjelenjen a lovarda regisztrációs oldalán az előnyök listáján, a megkövetelt mennyiség kétszerese kell legyen a raktáradban.

> 2.3 – Fejlesztések

Boksz fejlesztések

A lovardádban panziózó lovak kényelmének javítása érdekében tetszés szerinti fejlesztéseket szerelhetsz be a bokszokba:

 • Itatóvályú: itatáskor a vályúval felszerelt bokszban levő lovak négyszer több energiát és hangulatot nyernek, mint a vályúval nem rendelkező lovak.
 • zuhany: tevékenységek végrehajtása során a zuhannyal felszerelt bokszban levő lovak 10%-kal kevesebb energiát használnak fel, mint a zuhannyal nem rendelkező lovak.

Csak egy zuhanyt és egy itatóvályút szerelhetsz be bokszonként.

Zuhany és itatóvályú megléte növeli lovardád presztízsértékét.

Legelő fejlesztések

Lovardád terményhozamának növelése érdekében fejlesztéseket szerezhetsz és adhatsz legelőidhez:

 • etetővályú: ha teheneket tenyésztesz egy etetővályúval rendelkező legelőn, akkor a tehenek 30%-kal több bőrt termelnek.
 • traktor: egy traktor a legelőn 50%-kal növeli a terményhozamot az adott termőföldben.

Csak egy etetővályút és egy traktort tarthatsz legelőnként.

> 2.4 – Küldetések

lecon

Lovardád küldetéseket is felkínálhat. A lovardádban panziózó lovak tulajdonosai eldönthetik, hogy teljesítik a küldetéseket, vagy sem.Ezek segítségével bizonyos mennyiségű Equust kereshetnek, illetve képességpontokat szerezhetnek lovuknak. Az Equus nyereményt nem tőled vonjuk le, neked semmit sem kell fizetned.

A küldetés díjazása a lovardádban panziózó lovak presztízsétől függ. Azonban a lovardád által felkínálható küldetések száma nincs korlátozva. Csak lovak számítanak bele a számításba.

Továbbá valahányszor az egyik panziós lovaid teljesít egy küldetést, bizonyos mennyiségű Equust vagy készletet kapsz, a ló legjobb képességétől függően. Te határozhatod meg mennyi küldetés hoz Equust (leckét) vagy készletet, a lovardád irányítóközpontjából. A megszerzett készlet lovardád helyszínétől függ:

 • Erdő: fa
 • Hegy: vas
 • Tengerpart: homok

Figyelem! A küldetésekkel megszerezhető alapanyagmennyiség az alapanyagtartaléktól függően korlátozott. Ez a tartalék naponta kiürül, a lovardád presztízsétől függően, és nem haladhatja meg a 2000 egységet.

Amikor valamely panziós lovad teljesít egy küldetést, készletet kapsz jutalmul, ez a jutalom megkétszereződik ha igásló teljesítette a küldetést.

> 2.5 – Versenyek

competition

Versenyeket rendezhetsz lovardádban. Amikor magasan jegyzett lovak csatlakoznak versenyeidhez a Howrse-on, lovardád presztízse növekszik!

Eltérő paramétereket adhatsz meg, hogy mely lovak vegyenek részt a versenyben.

5 résztvevőre van szükséged minden versenyhez. A versenyek automatikusan kezdődnek el, a regisztráció lezárása után néhány perccel. A regisztráció az utolsó verseny lezajlása után 1 és 24 óra közötti idő elteltével nyílik meg ismét, a versenyfajtától függően. Amíg még nincs egy regisztrált ló sem a versenyen, megváltoztathatod a minimum szintet, illetve versenypályát a verseny oldalon, a lovarda menüben.Ha a versenyed több, mint 5 napig nem zajlik le, megváltoztathatod még akkor is, ha már vannak regisztrált lovak.

Klasszikus lovaglási versenyek

Ha lovardád a Klasszikus lovaglásra van specializálódva, akkor az alábbiakat rendezheted:

 • gyorsasági futamok (ügető vagy galopp)
 • tereplovagló versenyek
 • díjugrató versenyek
 • díjlovagló versenyek

Amikor tereplovagló, díjugrató és díjlovagló versenyeket rendezel, még mielőtt bármilyen ló regisztrálni tudna, az általad épített pályáknak meg kell felelniük a minimális szintnek állóképességben tereplovagló versenyeken, díjugratásban díjugrató versenyeken és díjlovaglásban díjlovagló versenyeken.

Amikor létrehozod lovardádat, kapsz egy kis versenypályát, amit napi egy gyorsasági verseny megrendezésére használhatsz. Vásárolhatsz később egy másikat is a versenyek oldalról. Minden lovardának maximum 2 versenypályája lehet. Az optimális presztízs eléréséhez 2 futamot kell rendezned, és ezért 2 versenypályával kell rendelkezned.

Western lovaglási versenyek

Ha lovardád a Western lovaglásra van specializálódva, akkor az alábbiakat rendezheted:

 • hordókerülő versenyek
 • cutting versenyek
 • trail class versenyek
 • reining versenyek
 • western pleasure versenyek

Amikor reining és trail class versenyeket rendezel, még mielőtt bármilyen ló regisztrálni tudna, az általad épített pályáknak meg kell felelniük a minimális szintnek galoppban reining versenyeken és díjlovaglásban trail class versenyeken.

A cutting versenyek megrendezéséhez borjakra van szükséged versenyed létrehozásakor vagy szerkesztésekor. Amikor létrehozol egy versenyt, az első borjadat ingyen kapod meg. A borjak száma határozza meg a benevezéskor megkövetelt minimum állóképesség szintet.

Versenyek alacsony szintű lovak számára

Foglalásokat tehetsz azon versenyek esetében, amelyek alacsony szintű lovak számára érhetők el. A versenyeid több presztízst kapnak azoknál, amelyekkel a szintjük megegyezik és elérhetők az összes ló számára, valamint 500 Equus-t kapsz minden alacsony szintű lovak számára rendezett verseny esetében.

Alacsony szintű lónak az a ló számít, amelyik:

 • kevesebb, mint 20 győzelemmel rendelkezik
 • nem rendelkezik 1480 képességnél többel
 • nem rendelkezik 2090 genetikai potenciál értéknél többel egyik képességben sem

Ezt az értéket minden este újraszámítjuk.

> 2.6 – Munkaerő

Felvehetsz alkalmazottakat is lovardádba.

Minden alkalmazott egy bónuszt jelent lovardád számára, amíg ott dolgozik. Egyszerre több alkalmazottat is felvehetsz, de egy adott alkalmazottat nem vehetsz fel több alkalommal. Azonban meghosszabbíthatod egy alkalmazott szerződését annak lejárta előtt.

Időről időre szerezhetsz szakdiplomákat, melyek korlátozott ideig érvényesek. Ebben az esetben minden éppen foglalkozásban levő alkalmazott szakemberré válik a szakdiploma érvényességi ideje alatt. Az utánuk kapott bónusz pedig megduplázódik.

3 / Hirdesd lovardádat

> 3.1 – A lovarda profil oldala

parchemin

Adataidat minden játékos megtekintheti. Te a lovarda irányítóközpontjában tekintheted ezeket meg. Ugyanezen az oldalon hozhatod létre lovardád bemutatkozását, ami ugyan olyan elven működik, mint a tenyésztői bemutatkozás. Bemutatkozásodat bármikor átszerkesztheted.

Az összes többi lovarda adatait is megtekintheted a nevükre kattintva. Ezen adatok alapján összehasonlíthatod lovardádat más lovardákkal, és így láthatod, hogy miben kell fejlődnöd, hogy lovardád feljebb kerüljön a ranglistán.

> 3.2 – A lovarda presztízs

Lovardád presztízse egy olyan rangsor, mely annak minőségét mutatja. Minél magasabb a presztízs, annál nagyobb hírnévre tesz szert, és annál több panzióst vonz majd. Ellenőrizd lovardád presztízsét rendszeresen, hogy magasabbra kerülhess a rangsoroláson.

Számos tényezőn múlik, melyek öt főbb kategóriába sorolhatóak.

A lovarda kényelme

Lovardád kényelme a bokszok minőségétől és a panziós lovak számára elérhető szolgáltatásoktól függ. Tehát az alábbiak tartoznak ide:

 • bokszaid mérete
 • az alom minősége
 • zuhany megléte a bokszokban
 • hogy kapnak-e a panziós lovak táplálékot (széna, zab, répa és takarmánykeverék)
 • hogy áll-e felszerelés a panziós lovak rendelkezésére, illetve a felszerelések minősége (nyeregalátét, nyereg, kantár, fülvédő, lábszárvédő)
Legelő presztízs

A panziós lovak legeltetésére alkalmas legelőknek termékenynek kell lenniük, és megfelelő számban kell legyenek.

Lovarda kapacitás

Minél nagyobb a lovardád, annál több lovat tudsz elszállásolni, és annál nagyobb lesz a presztízsed. Az ideális lovardában 100 boksz van (ennél több boksz már nem növeli a presztízst), és legalább 50%-nyi a telítettség.

Panziós lovak képességei

Természetesen a nálad panziózó lovak kihatással vannak lovardád presztízsére. Minden ló legjobb képessége kerül beszámításra, kivéve a speciális lovak esetében.

Versenyek

A lovardád által megtartható 5 verseny kihatással van az összesített lovarda presztízsedre. Mindig ellenőrizd a versenyek által nyújtott presztízst!

> 3.3 – Rangsorolások

A lovardák rangsorolása podium

A játék megkívánja, hogy a lovardák megfelelően működjenek. A lovardák szállásolják el trenírozzák a lovakat. 3 különböző rangsorolásuk van:

 • Presztízs
 • a panziós lovak száma
 • A legnépszerűbb lovardák: ez a rangsorolás a különböző játékosok előző napi látogatásának száma alapján kerül kiszámításra. Szükségtelen ellátogatni egy profil oldalra naponta több alkalommal, mert csak egy látogatás kerül beszámításra.
Versenyek rangsorolása

Ezen az oldalon a legmagasabb presztízsű versenyek rangsorolását és a nyereményalap összegét tekintheted meg, valamint a versenyt szervező lovardákat.

A legjobb lovak versenyeznek a Howrse-on ezeken a versenyeken.

Rendszerességük jutalmául, a 75%-nál nagyobb presztízsű versenyek, melyek öt napnál hosszabb ideig nincsenek aktiválva, 1%-ot veszítenek presztízsükből ezen időszak után.

> 3.4 – A bokréták

Lovarda bokréták

A bokréták azon lovak jutalmazására szolgálnak, melyek elsőként végeznek bizonyos versenyeken, és kétszeres Equus nyereménnyel járnak! Csak a 75%-nál magasabb presztízsű versenyeken lehet bokrétát nyerni.

A bokréták remek lehetőséget szolgálnak arra, hogy lovardád kitűnjön a többi közül, mert minden nyertes ló különleges bokréta oldalán megjelenítésre kerülnek.

A bokrétád aktiválásához lépj a versenyek oldaladra.

... vagy nézd meg a válaszokat a gyakran feltett kérdésekre

Amikor regisztráltam lovamat a saját lovardámba, a panzióztatás ingyenes volt, pedig nem így kellet volna lennie!

A panziózás ingyenes saját lovaid számára. Ezért tehát az normális, ha az jelent meg, hogy „ingyenes”, amikor regisztráltad lovadat saját lovardád lakójaként. Más játékosok fizetni fognak, ha lovukat lovardádban regisztrálják.

Feljebb

Hogyan tudok megjavítani egy bokszot?

Egy reparer ikon jelenik meg az elhasználódás mellett, a "Bokszok" oldalon.

Feljebb

Miért nem tudok új bokszot vásárolni?

Minden két napnyi rangidő elérésével egy bokszot vásárolhatsz. Ha meg szeretnéd tudni, hogy lovardádnak hány boksza lehet, oszd el rangidődet kettővel. Figyelem: ez a korlátozás nem vonatkozik a műhelyekben elkészített bokszokra.

Feljebb

Értékesíthetek újra egy legelőt az áruháznak?

Nem. Lerombolhatod a legelőt, de nem kapsz érte semmilyen kompenzációt.

Feljebb

Ugaron hagytam a legelőmet, de a termékenysége nem növekszik. Miért?

A termékenység növekedése az ugaron hagyott napok száma alapján az évszaktól függően változik. A legelő termékenysége ősszel és tavasszal 1%-kal, nyáron 3%-kal, télen pedig 0,2%-kal növekszik. Így tehát télen az ugaron hagyás csak nagyon kevés termékenység növekedést eredményez a legelőn.

Feljebb

Nem tudom termeszteni a zseton vetőmagjaimat. Miért?

Ha nem tudod ezt a bizonyos növényt termeszteni, az azt jelenti, hogy nem teljesítetted a termesztéshez szükséges összes feltételt.

Egy nagy legelőre, műtrágyára és természetesen 25 zseton vetőmagra van szükséged. Ne feledd, hogy ezt a növényt csak ősszel lehet elvetni, mert a csírák érzékenyek a hidegre és a fagyra.

Feljebb

Versenyem nem indult el. Mit tegyek?

Bizonyosodj meg róla, hogy a nehézségi szint összhangban van a jutalommal. A jobb lóval rendelkező játékosok nem fognak regisztrálni egy olyan versenyre, ahol nem tudnak nagy összegű pénzt keresni. A nehézségi szintet növelni tudod majd, ha egy párszor már megtartottad a versenyt. Ne feledd, egy verseny, amely kicsiben kezdődik, majd minél nagyobb lesz még mindig jobb, mint egy olyan, melyre senki nem regisztrál..

Feljebb