Legutóbbi vásárlások



>

Howrse történelem - Az Argentine Criollo fajta

Az Argentine Criollo fajta 2012. december 25-én került be a játékba. Alább olvashattok a fajta történetéről, illetve a sztori mellé lovakat is találtok a "Múzeum - Arg. Criollo" tenyésztőfarmomon.


cS9ddlI.png

A mai top vérvonal első tagjait (350-ről indulva) BHoney és betty07 tenyésztették, lovaikat a “Los Criollos” előtaggal látták el.
A másik tenyészetet Thoroughbred Star és MidoSan93 indították, előbbi a “Argentina’s Jewels”, utóbbi a “Criollo’s Jewels” előtagot használva.
A criollók “ősapja” Chocolate -  http://www.howrse.hu/elevage/fiche/?id=3013127

Az első hónapokban ők versenyeztek egymással, de később megjelent a “crossing field”, 3Naito3, esztito, Gumicukor14 és Musztáng1999 személyében. Ám az ő tenyészetük is a Jewels lovak vérvonalából alakult ki.

A verseny kiéleződött a csapatok között, ugyanazon a gp szinten álltak.

Végül elkezdtek egyezkedni, hogy álljanak össze a criollók terén. Ez meg is történt 2013. feburár 17-én. Sőt, nemsokára mindenki a crossing field tagjának vallhatta magát, ugyanis Thoroughbred Star és MidoSan93 is csatlakozott hozzájuk.

Musztáng1999 akkor már nem volt jelen a tenyészetben amikor Mido és Star csatlakozott a crossing fieldhez (2013. február 17.). Később csatlakozott Gem88, de búcsút vettek Startól és esztitol is. Ilyenkor közel 500GP és 6* körül jártak.

Érdekesség: az első feljegyzett támogatója a tenyészetnek: Jane A. S.

Idővel a crossing fieldsből távozott két csapattag, s lassan csak Gem88 és Gumicukor14 maradt a régiek közül. Ekkortájt csatlakozott hozzájuk dyna és ekkor kezdett a csapat és a criollo tenyésztés újra felívelni, a crossing field nevet felváltotta a “costena diablos”.
A costena egy másik megnevezés a criollóra, a diablos pedig ördögöket jelent.
A crossing field 786 GP-ig, 24*-ig vitte az argentin criolló lovakat.


Érdekesség: 2013 decemberében kikerült néhány top csikó a piacra, feltételezhetően Dorine játék elhagyásához lehetett köze. Hamar bárki hozzáférhetett egy-egy top argentin csikóhoz. Ennek eredménye volt, hogy zsobig vezette egy ideig a toplistát, ám az ő lovainak vérvonala megszakadt, a costenia diablos pedig visszavette méltó helyét.
Bár a top lovak véletlen kikerülésének alapvetően egy tenyésztő sem örülne, ez nagyban elősegítette a csapat felfrissülését és hajtotta, motiválta őket.

Ugyanekkor egyébként kikerültek a legjobb GP-s shagya arab csikók is.


Megalakulása után egyre bővült a a csapat, idővel tagjai voltak: Gem88, Chaos (MidoSan93), Gumicukor14, dyna, aranyhal, edit30 és editke4.

A tenyészet nagyon jól haladt, nem kevesebb mint 1220 GP-ig és 66*-ig vitték. Az argentine criollók közel kerültek a magyar szerver legmagasabb GP-jű lovaihoz és a Cutting nagydíjakon is szépen szerepeltek. Az első nagydíjat 2014. április 15-én nyerte meg argentine criolló. Azóta rengeteg nagydíját nyertek, de nem is csoda, hiszen a criollók cuttingra születtek. Más fajták kiváló cutting adottságokkal: Akhal, Berber, Shagya.
Érdekesség: MidoSan93 (is) elhagyta a játékot a crossing fields eredeti tagjai közül, ám ő később visszatért. Ma is megtalálhatjátok Chaos néven.


Minden siker ellenére a costenia diablos sem tartott örökké. A csapat kettészakadt. Talán ennek előzménye/következménye lehetett, hogy a csapatot átnevezték. Ma “Warrior Souls” néven szerepel.

2014. október elsején megalakult két tenyészet, az “un nuveo comienzo”, edit30 és editk4 által, illetőleg az “El Cuento Criollos”, dyna, aranyhal és Chaos személyében.Érdekesség: .az El Cuento Criollos csapat 2014. október 16-án újra megalakult egy alapvetően megegyező névvel.


Az “un nuveo comienzo” tenyészetből később (2014. október 19.) kivált a King of Creol, melynek tagjai feca02, kemence és lulu0617.

Ezt követően az El Cuento Criollos vezette a ranglistát, őket nevezhetnénk méltó örökösnek. Valamikori tagjai: aranyhal, dyna, Chaos, ZabPara, Sam--, lulu0617. Előtagjuk a Royal Criollos / Legendary Criollos. Szorosan mögöttük a Fast Wind csapat GajdárDiána vezetésével. A "Fast Win"d csapat 2015. február elején megelőzte őket a GP "versenyben". Az ezt követő kiélezett GP verseny eredményeképp a fajta vezette a különféle rangsorokat.
A Fast Wind-ből kivált lovakkal indulva később felvette a csapattal a versenyt az "Eternal Crossing", azaz az Örök Crossing csapat. Nevük az egykori crossing field-re utal.

2019.04.21.
Máig az Eternal Crossing tenyészti a legjobb criollókat. Jelenleg jegyzett tagjai 1000 ló felett: Sam-- ; DBell ; lulu0617 ; Bast ; aranyhal ; Vafe. 1000 ló alatt: Lovacskafan ; 3Naito3 ; Feliva ; andrea-85 ; Gumicukor14 ; yui0621 ; Mao.
További tagokért: https://www.howrse.hu/elevage/fiche/affixe?id=1106994

2020.07.31.
Picit elmaradva a szerver legjobbjaitól, de criollók terén máig valódi monopólium az "ℰτɛяɳᴀᴌ Ͼяᴏṩsɨɳԍ". Nem kevés 20758 lovat tudhat maga alatt a tenyészet. Jelenleg két legfőbb igavonója Sam és DBell.
További, az eddigiek során nem említett, új tagok: LovacskaFan, Feliva.
Hiszed, ha látod: https://www.howrse.hu/elevage/fiche/affixe?id=1122160

A fent szereplő előtagokat és lovakat megtaláljátok a “Múzeum - Arg. Criollo" fül alatt a tenyésztőfarmjaim közt.A gyűjtemény még(!) hiányos:)

Ha szeretnél többet megtudni magáról a fajtáról a játékon kívül: http://tinyurl.com/argcriollo


Köszönet mindenkinek, aki segédkezett ennek a megírásában, illetve az előtagok összegyűjtésében! 

Howrse történelem - Az Argentine Criollo fajta


Tudtátok, hogy egy lóra csak egyszer lehet harmónia csomagot tenni?

Üdv:

Keleti Lovag


Xo2ZEVe.png

A képet Walerinaa készítette.