W1rzwc3.png
ARCHIMÉDÉSZ
XANTHOSZ
TOPÁZ
TOPÁZ
TOPÁZ
TOPÁZ
TOPÁZ
SPOTIFY
Visszatérő játékos vagyok, 2013 október havában regisztráltam az első fiókomat, amit figyelmetlenségből - és egyéb prioritások miatti hanyagságból - 2023 során elvesztettem. A játék jóvoltából ismertem meg azt a félmaréknyi embert akikkel mai napig beszélek, többőjükkel személyesen is sikerült találkoznom, így adott volt a helyzet, hogy újraregisztráltassam magam Dojka név alatt, ahogyan 10 évvel ezelőtt is tettem.

Tavaly végeztem duplaszakosként az egyetemen, jelenleg mesterizek és hobbimunkasóvárgást végzek a gép mellett — ebből adódó, hogy változó bizonyossággal tudok fellépni a játékba, s midőn e szavakat írom, épp egy ilyen hiátusz időszak következik, reggel indul a vonatom Pest felé egy konferenciára.

A Howrsevel ellentétben nem lankadt hosszabb időre a videójátékok iránti szenvedélyes szenvedős szeretetem, így az évek során olyan játékokba vágtunk bele együttes erővel Laurával mint a League of Legends, Minecraft, Don't Starve Together, Stardew Valley, No Man's Sky, Terraria. Bár a listám legelső bejegyzése évek óta porosodik a gépemen ahogy a foghíjas Witcher trilógia a polcomon, a többit rendszerint el lehet csípni a Steam oldalunkon, mint Mostanában játszott tétel.

Emellett számos Single Player játék megbűvölt, párat emelnék ki hirtelen ezek közül: óriási szerelmese vagyok az új Tomb Raider trilógiának, ahogy az eredeti Life is Strange majd a True Colors is különleges helyet foglaltak el maguknak a szívemben. Nem sikerült trónt bitorolnia, de szeretemjáték továbbá a Witcher III: Wild Hunt, Chants of Senaar, számos régi és új Assassin's Creed játék.

A szakválasztásom alapján nem meglepő, hogy szakítanék pár pillanatot a kedvenc íróim és költőim részhalmazaira — túl kevés a hely, így az amúgyis kanonikusan leválogatott listát mégjobban le kell rövidítenem: EP. Pont. Ennyi. Még. Kifért. Et resurrexit tertie die.

„What is the old Dalish curse?
May the dread wolf take you?”